স্বাস্থ্য ৰক্ষা আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধত থলুৱা ব্যঞ্জন : Assamese Health Tips - SMJ24 - Social Media Journalism

SMJ24 - Social Media Journalism

Assamese News & Entertainment Site. An unique platform of News, Entertainment, Health, Fashion, Recipes, Storys, Poems etc.

Recent Post

Advertisement

Saturday, August 20, 2022

স্বাস্থ্য ৰক্ষা আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধত থলুৱা ব্যঞ্জন : Assamese Health Tips

Assamese Health Tips


স্বাস্থ্য ৰক্ষা আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধত থলুৱা ব্যঞ্জনত কলখাৰ আৰু খৰিচাৰ উপকাৰিতা সম্পৰ্কে জানো আহক।। Assamese Health Tips ) 


কলখাৰ:- উজনিৰ ফালে ভীমকলৰ বাকলি শুকুৱাই ৰখা হয় আৰু সেই বাকলি পুৰি খাৰ বনাই বিভিন্ন ব্যঞ্জনত দিয়া হয়। যেনে অমিতাৰ খাৰ, তিতাফুলৰ খাৰ, মাটিমাহৰ খাৰ, বন্ধা কবিৰ পাতৰ খাৰ আদি। 


খাৰৰ মুখ্য কাম হৈছে শৰীৰৰ শোধন( body detox) কৰা, অতিৰিক্ত এচিডক নিষ্ক্ৰিয় কৰি শৰীৰৰ ভাৰসাম্য ৰক্ষা কৰা। কফ জমা হৈ মাত বহি গলে কলখাৰ অকণমান বনাই মিঠাতেল দি গৰম ভাতৰ লগত সানি খাওক। সুফল পাবই। 


মোৰ নিজৰ জীৱনৰ ব্যক্তিগত অভিজ্ঞতা।ছালৰ বিভিন্ন ৰোগত( বিশেষকৈ এলাৰ্জি জনিত ৰোগ, পিম্পলছ আদি)  মাজে মাজে খাৰ খালে তেজৰ শোধন হয়( blood purification) ।


খৰিচা:-বাঁহৰ গাজ ( বিশেষকৈ ভলুকা বাঁহৰ ভাল হয়) বটলত ভৰাই টেঙা হোৱাৰ পাছত চাটনি হিচাপে বা মাছ মাংসৰ লগত , বা অন্য ব্যঞ্জনৰ লগত বনাই খোৱা হয়। 


মাগুৰ ,শিঙি বা গৰৈ আদি মাছ পুৰণা খৰিচা দি শুকনি( As a natural healing medicine ) হিচাপে প্ৰসূতা তিৰোতাক খাবলৈ দিয়া হয়( after delivery) ।


চৰ্বি জাতীয়( fatty food) খাদ্য খাবলৈ দিয়া নহৈছিল ।  চাওক চোন আমাৰ পূৰ্বজ সকলৰ খাদ্য সম্বন্ধে কিমান বিজ্ঞান সন্মত জ্ঞান আছিল । শুকান খৰিচা বৰল, মৌ মাখিয়ে বিন্ধিলে লগাই দিলে অতি সোনকালে সুফল পোৱা যায়।


সংগ্ৰহীত

ডা° ৰেইনী দেৱী


#ডাঃ ৰেইনী দেৱী ( আয়ুৰ্বেদিক চিকিৎসক)

BAMS ( GU)

গুৱাহাটী, ফোন -7399114617


এনেধৰনৰ স্বাস্থ্যজনিত লেখা আৰু পঢ়িবলৈ এই লিংকত ক্লিক কৰক - www.স্বস্থ্যবাৰ্তা.smj24.in



Assamese Health Tips

বিঃদ্ৰঃ উক্ত লেখা সন্মানীয় আয়োৰ্বেদিক চিকিৎসক ৰেইনী দেৱী ডাঙৰীয়াণীৰ (যোগাযোগ - ৭৩৯৯১১৪৬১৭)আপোনালোকেও যদি কোনো লেখা বা গল্প কবিতা,বা-বাতৰি ইত্যাদি আমাৰ ৱেবছাইটত প্ৰকাশ কৰিব বিছাৰে তেন্তে আপোনালোকৰ লেখা সমূহ আমাৰ Social Media Journalism ফেচবুক গ্ৰুপত প্ৰকাশ কৰিবলৈ আহ্বান জনালো।আমাৰ ফেচবুক গ্ৰুপত আপোনালোকৰ দ্বাৰা প্ৰকাশ পোৱা নিৰ্বাচিত লেখা সমূহ লেখকৰ নাম আৰু ছবি সহ আমাৰ ৱেবছাইটত প্ৰকাশ কৰা হব।আমাৰ ফেচবুক গ্ৰুপৰ লিংক তলত দিয়া হল,ধন্যবাদ।  Assamese Health Tips ) 



বাঁহ গাজৰ গুণাগুণ বোৰ 

১/ বাঁহ গাজ বিভিন্ন উপাদানেৰেই সমৃদ্ধ এবিধ পুষ্টিকৰ খাদ্য, ইয়াত থকা উপাদান সমূহ হৈছে প্ৰটিন, আইৰণ, 
কলেষ্টেৰল,আঁহ,স্নেহ পদাৰ্থ, শৰ্কৰা, ভিটামিন চি, বি, 
কেলচিয়াম, ছডিয়াম, আৰু কেলৰি,লগতে ৰোগ প্ৰতিৰোধী উপাদান এন্টিঅক্সিডেন্ট পোৱা যায়  l

২/  বাঁহ গাজত কেলৰি ,স্নেহ পদাৰ্থ কম থাকে বাবে ডায়েবেটিছ থকা লোকেও নিৰ্ভয়ে খাব পাৰে l

৩/বাঁহ গাজত আঁহৰ পৰিমাণ বেছি থাকে বাবে ই কোষ্ঠকাঠিন্য দূৰ কৰাত সহায় কৰে l

৪/ইয়াত থকা ভিটামিন চি আৰু বি স্বাস্থ্যৰ বাবে অতি উপকাৰী l

৫/ বাঁহ গাজৰ পৰা তৈয়াৰী খৰিচা বৰ ৰুচিকৰ আৰু শৰীৰৰ বাবে উপকাৰী আৰু বহুদিনলৈ সংৰক্ষণ কৰি ৰাখিব পাৰি l

৬/ বাঁহ গাজত থকা এন্টিঅক্সিডেন্টে কেঞ্চাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰিব পাৰে l

৭/ উচ্চ ৰক্তচাপ নিয়ন্ত্ৰণত থাকে আৰু ৰক্তচাপ নিয়মীয়া হৈ থাকে l

৮/ ইয়াৰ পৰা তৈয়াৰী খৰিচা উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ লোকসকলৰ মাজত প্ৰিয় খাদ্য সম্ভাৰ লগতে বিদেশৰ
বহুতো দেশলৈও ৰপ্তানি কৰে l

 Assamese Health Tips ) 

আমাৰ ফেচবুক গ্ৰুপৰ লিংক - SMJ24.facbookgroup


আমাৰ ফেচবুক পেজৰ লিংক - www.SMJ24.facebook page

No comments:

Post a Comment

Advertisement

Pages