হৃদযন্ত্ৰ সম্পৰ্কীয় ৰোগৰ এক মুখ্য কাৰণ হৈছে শৰীৰত বৰ্ধিত বেয়া কলেষ্টেৰল। ( Assamese Health Tips )
বেয়া কলেষ্টেৰলৰ বাবে, ৰক্ত নলীবোৰত প্লেকৰ পৰিমাণ জমা হয় আৰু ই সংকীৰ্ণ হৈ পৰে, যি শৰীৰৰ ৰক্ত সঞ্চালন প্ৰভাৱিত কৰা আৰম্ভ কৰে। ই শৰীৰৰ বহুতো অংশ প্ৰভাৱিত কৰিব পাৰে আৰু বহুতো গুৰুতৰ ৰোগৰ আশংকা সৃষ্টি কৰিব পাৰে। যেনে উচ্চ ৰক্তচাপ, ষ্ট্ৰোক আৰু হাৰ্ট এটেক। এনে পৰিস্থিতিত, বহুসময়ত কিছুমান ঘৰুৱা প্ৰতিকাৰে আপোনাক সহায় কৰিব পাৰে। যেনে আদা খোৱা।
আদা খোৱাটোৱে নিম্ন-ঘনত্বৰ লাইপোপ্ৰ'টিন অৰ্থাৎ বেয়া কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। ই ট্ৰাইগ্লিচাৰাইড হ্ৰাস কৰাতো সহায়ক। গতিকে, কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰিবলৈ আদা কেনেদৰে গ্ৰহণ কৰিব লাগে আৰু ইয়াৰ লাভালাভ জানোঁ আহক।
কলেষ্টেৰল কেনেদৰে নিয়ন্ত্ৰণ কৰিব - এলডিএল কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰিবলৈ আদা
দ্য জাৰ্নেল অফ নিউট্ৰিছনত প্ৰকাশিত এক প্ৰতিবেদন অনুসৰি, আদাই আপোনাক কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। দৰাচলতে, আদাত কিছুমান সক্ৰিয় এণ্টিঅক্সিডেণ্ট থাকে যেনে জিঞ্জাৰল আৰু শ্বোগাওল। এই দুয়োটা উপাদানে তেজত লিপিডৰ পৰিমাণ হ্ৰাস কৰে আৰু প্লেক জমা হোৱা প্ৰতিহত কৰে। ইয়াৰ উপৰিও, জিঞ্জাৰলে থ্ৰম্বক্সেন গঠন প্ৰতিহত কৰে যি প্লেটলেটৰ কাৰ্যত ব্যাঘাত জন্মায় আৰু ইয়াৰ ফলত শৰীৰ ফুলা সমস্যা হয়। লগতে, পাবমেডত প্ৰকাশিত এক গৱেষণা অনুসৰি, আদা গ্ৰহণ কৰা বেছিভাগ লোকৰ বেয়া কলেষ্টেৰল আৰু ট্ৰাইগ্লিচাৰাইডৰ পৰিমাণ কম হয়। গতিকে দৈনিক ৫ গ্ৰাম আদাই বেয়া কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰিব পাৰে।
কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰিবলৈ আদা কেনেদৰে সেৱন কৰিব লাগে
১. আদা পানী
আদা পানী খালে শৰীৰক ইয়াৰ নিষ্কাশন প্ৰত্যক্ষ পৰিমাণত প্ৰদান কৰে, যি কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে। ইয়াৰ বাবে, আপুনি খাদ্য খোৱাৰ পিছত মাত্ৰ আধা কাপ আদা পানী খাব লাগিব। এই পানী তৈয়াৰ কৰিবলৈ, সতেজ আদাখিনি গৰম পানীত 10 ৰ পৰা 20 মিনিটৰ বাবে উতলাওক। তাৰ পিছত আদা পানীখিনি চাকি লওঁক আৰু পানী খিনি চাহৰ দৰে খাওক।
২. নেমু আৰু আদা চাহ
নেমু আৰু আদা খোৱাটোৱে শৰীৰক বিভিন্ন ধৰণে লাভান্বিত কৰে। উদাহৰণ স্বৰূপে, যেতিয়া আপুনি অধিক তৈলাক্ত মচলাৰে বস্তু গ্ৰহণ কৰে, ই বেয়া কলেষ্টেৰল বৃদ্ধি কৰিবলৈ কাম কৰে। এনে পৰিস্থিতিত, এই দুয়োটা বস্তুৱে দ্ৰুতগতিত কাম কৰে আৰু বৰ্ধিত বেয়া কলেষ্টেৰল হ্ৰাস কৰাত সহায় কৰে।
3. আদা গুৰি
আপুনি বিভিন্ন ধৰণে আদা গুৰি খাব পাৰে। আদা গুৰিৰ এটা লাভালাভ হ'ল আপুনি ইয়াক যিকোনো সময়তে আৰু যিকোনো প্ৰকাৰে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। আপুনি ইয়াক পানীত মিহলি কৰি খাব পাৰে। আপুনি ইয়াক খাদ্যৰ সৈতে মিহলি কৰি বা খোৱাৰ পিছত খাব পাৰে বা আনকি ৰাতিপুৱা খালী পেটত পাউডাৰৰ দৰে খাব পাৰে।
৪. খাদ্য খোৱাৰ পিছত আদা চোবাওক
যদি আপুনি অতি গধুৰ তেলেতীয়া মচলাৰে বস্তু খাইছে আৰু আপোনাৰ খোৱা বা কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিবলৈ মন নাযায়, তেনেহ'লে আপুনি এনেদৰে আদা খাব পাৰে। হয়, এনে পৰিস্থিতিত, আপুনি আদাটো আপোনাৰ মুখত ভৰাই ৰাখিব লাগে। ই আপোনাৰ মুখত আদাৰ লাভালাভ দিব আৰু আপোনাক কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত সহায় কৰিব।
৫. আদা, নহৰু আৰু নেমুৰ জোল
আদাৰ দৰে, নহৰুৱেও কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰাত যথেষ্ট সহায় কৰে। আপুনি এই দুটা মিহলি কৰি জোল বনাব পাৰে আৰু ইয়াক গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। ইয়াক বনাবলৈ, এই এক কাপ পানীত আদা আৰু নহৰু যোগ দিয়ক আৰু ইয়াক উতলাওক। তাৰ পিছত ইয়াৰ পানী নিষ্কাশন কৰক আৰু ইয়াত দুই টোপাল নেমুৰ ৰস যোগ দিয়ক আৰু ইয়াক খাওক।
আপোনাক জনাওঁ যে সীমিত পৰিমাণে আদা গ্ৰহণ কৰি, শৰীৰত হাইপোলিপিডেমিক প্ৰভাৱ হ্ৰাস কৰিব পাৰি। ই কলেষ্টেৰল নিয়ন্ত্ৰণ কৰাতো সহায় কৰে। সেয়েহে, যদি আপোনাৰ কলেষ্টেৰলৰ কোনো সমস্যা আছে, তেন্তে নিশ্চিতভাৱে আদা খাব।
এনেধৰনৰ আৰু বহু নজনা কথা জানিবলৈ এই লিংকত ক্লিক কৰক - https://www.নজনা তথ্য.in
( Assamese Health Tips )
বিঃদ্ৰঃ উক্ত লেখা ইন্টাৰনেটৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা তথ্যৰ ওপৰত আধাৰিত। SMJ24 এ এই তথ্যৰ সত্য সত্যতাৰ দাবী নকৰে। একাংশ পাঠকৰ ৰুচিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি লেখাটো আগবঢ়ালো।
No comments:
Post a Comment