আইৰণৰ অভাৱ পূৰণ কৰিবলৈ আপুনি এই খাদ্যবোৰ গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। তেজ বৃদ্ধি কৰিবলৈ আৰু শৰীৰত হিমোগ্লোবিন বৃদ্ধি কৰিবলৈ এই খাদ্যসমূহ হৈছে এক আইৰণেৰে সমৃদ্ধ আহাৰ। ( Assamese Health Tips )
যদি শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱ হয়, আপুনি কিছুমান খাদ্যক আপোনাৰ আহাৰত অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। বহুতো খাদ্য আছে য'ত যথেষ্ট পৰিমাণে আইৰণ থাকে। আইৰণ হৈছে এক মিনাৰেল যি শৰীৰ স্বাস্থ্যৱান ৰখা, ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰা আৰু হিমোগ্লোবিন বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে। আইৰণৰ অভাৱৰ ফলত ৰক্তহীনতা, ছাল হালধীয়া হোৱা, মূৰ ঘূৰোৱা, উদ্বিগ্নতা, ভাগৰ, কাম কৰাৰ ক্ষমতা হ্ৰাস, দুৰ্বল ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা, মনোযোগৰ অভাৱ আদিৰ দৰে সমস্যা হ'ব পাৰে। শিশুৰ ক্ষেত্ৰত আইৰণৰ অভাৱৰ ফলত শিশুৰ মগজুৰ ক্ষমতা হ্ৰাস হয়।
গৰ্ভৱতী মহিলাৰ বাবে আইৰণ অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। আইৰণৰ অভাৱৰ বাবে গৰ্ভত থকা কেঁচুৱাটোৰ বিকাশো প্ৰভাৱিত হয়। আইৰণৰ অভাৱে গৰ্ভাৱস্থাত মহিলাৰ এনিমিয়া আশংকা বৃদ্ধি কৰে আৰু কেঁচুৱাৰ আইৰণৰ অভাৱ হ'ব পাৰে। কেঁচুৱাটোৰ মগজুৰ বিকাশো প্ৰভাৱিত হ'ব পাৰে। যেতিয়া আপোনাৰ আইৰণৰ অভাৱ হয় তেতিয়া আপুনি আপোনাৰ খাদ্যত এই প্ৰাকৃতিক খাদ্য গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। আপুনি আপোনাৰ দৈনন্দি জীৱনত খাদ্যত আইৰণ সমৃদ্ধ এই খাদ্যবোৰ গ্ৰহণ কৰাটো প্ৰয়োজনীয় ।
১) পালেং শাক
পালেং শাকত যথেষ্ট পৰিমাণে আইৰণ থাকে। যদি আপোনাৰ হিমোগ্লোবিনৰ অভাৱ আছে, আপুনি আহাৰত পালেং শাক অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব লাগে। পালেং শাকত কেলচিয়াম, ছডিয়াম, খনিজ লৱণ, ক্লোৰিন, ফছফৰাছ আৰু প্ৰ'টিনৰ দৰে উপাদান থাকে। ( Assamese Health Tips )
২) বীট
শৰীৰত আইৰণৰ অভাৱৰ দূৰ কৰিবৰ বাবে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ উৎস হল বীট । বীটৰুট খোৱাৰ ফলত হিমোগ্লোবিন বৃদ্ধি হয়। ৰক্তহীনতাৰ ক্ষেত্ৰত বীটৰুট খোৱা উচিত।
৩) ফলমূল আৰু শাক-পাচলি
হিমোগ্লোবিন বৃদ্ধি কৰিবলৈ, আপুনি আপোনাৰ আহাৰত সেউজীয়া পাচলি অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব । সেউজীয়া পাচলিত যথেষ্ট পৰিমাণে আইৰণ থাকে। আপুনি আহাৰত ৰঙা ৰঙৰ ফলমূলও অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে ।
৪) ডালিম
আইৰণৰ অভাৱ আঁতৰ কৰাৰ বাবে ডালিম খাব পাৰে । ডালিমৰ ৰস খালে ৰক্তহীনতাৰ দৰে ৰোগৰ পৰা সকাহ দিয়ে।
৫) মধুৰিআম
আপুনি আইৰণ আৰু ভিটামিন চি-ৰ অভাৱৰ বাবে আহাৰত মধুৰিআম অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে। মধুৰিআম ভালদৰে পকা মধুৰিআম খালেহে উপকাৰিতা লাভ কৰিব ।
৬) মাহজাতীয় শস্য আৰু খাদ্যশস্য
সম্পূৰ্ণ শস্য আৰু যথেষ্ট পৰিমাণৰ মাহজাতীয় শস্য খোৱাটোৱে আইৰণৰ অভাৱ পূৰণ কৰিব পাৰে। ই হিমোগ্লোবিনৰ স্তৰ বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।
৭) বাদাম
আইৰণৰ অভাৱ দূৰ কৰিবলৈ, আপুনি আহাৰত বাদাম অন্তৰ্ভুক্ত কৰিব পাৰে ।সি আপুনি শুকান ফল যেনে খেজুৰ, আখৰোট, কাঠবাদাম আৰু কিচমিচ খাব পাৰে। ৰাতিপুৱা খালী পেটত তিয়াই থোৱা কিচমিচ আৰু ইয়াৰ পানী খালে আইৰণৰ অভাৱ দূৰ কৰিব পাৰে।
৮) তুলসী
তুলসীপাতৰ সহায়ত ৰক্তহীনতা হ্ৰাস কৰিব পাৰি। তুলসী পাত নিয়মীয়াকৈ খালে শৰীৰত হিমোগ্লোবিনৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি হয়।
এনেধৰনৰ আৰু বহু নজনা কথা জানিবলৈ এই লিংকত ক্লিক কৰক - https://www.নজনা তথ্য.in
বিঃদ্ৰঃ উক্ত লেখা ইন্টাৰনেটৰ পৰা সংগ্ৰহ কৰা তথ্যৰ ওপৰত আধাৰিত। ( Assamese Health Tips )
No comments:
Post a Comment